Hüseyin SOFTA
Köşe Yazarı
Hüseyin SOFTA
 

BODRUM’U KARALAMA LOBİSİNE PRİM VERMEYELİM

Sevgili okurlar değerli turizm dostları. Hep beraber sezona umutla başladık turizmde bu seneki hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimiz ümidi mutluluk verici olmasına rağmen maalesef bazı olumsuz gelişmeler birazda olsa tereddütler oluşturdu kafamızda. Öncelikle Almanya’nın en önemli acentelerinden FTI ‘ın iflas etmesi turizme önemli bir darbe vurdu. Bu acentanın ileriye dönük rezervasyonları iptal oldu. Bu kaybı telafi etmek kolay olmayacak. Almanya’da yaşanan bu sıkıntının yanı sıra  Rusya’da artan ekonomik sıkıntıda bizlere müşteri kaybettirecektir. Özellikle Rusya’da kamu çalışanlarının maaşlarının yarıya düşürülerek azaltılması bu ülkedeki ekonomik sıkıntının en büyük göstergesi. Tabi Ukrayna savaşı Rusya ekonomisine büyük darbe vurdu. Bu gelişmelerde Rusya’dan beklenen turist sayısına ulaşmamızı engelleyebilir. Hepimizin bildiği gibi Almanya ve Rusya’dan gelen turistlerin büyük çoğunluğu Antalya’da konaklıyor. Antalya beklenmedik turist kaybı yaşadığı zaman kayıplarını iç pazarla telafi etmek isteyecektir. Bodrum gibi iç Pazar ağırlıklı müşteriye hitab eden destinasyonlar bu durumda müşteri kaybı yaşayacaktır. Özellikle yönetici arkadaşlarımız bu sorunlara karşı gerek satış pazarlama gerekse maliyet politikalarını iyi revize etmelidir. Şimdilerde Bodrum turizmine birde Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ile önemli bir darbe vuruldu. Özellikle sosyal medyada yer alan şişirme haberler, Yunan adalarında şu kadar ucuz, şu kadar bol porsiyon, şöyle iyi hizmet… vb gibi yönlendirmeler etkili olmaya devam ediyor. Bunun yanısıra Bodrum’da yok lahmacun 1.000 tl, adisyonlarda milyonluk hesaplar, otellerde fahiş fiyat yalanları ile Bodrum turizmini kötüleme yarışı. Her ortamda her platformda aynı gerçeği vurguluyorum. Bodrum’da herkese, her keseye uygun tatil seçenekleri var. Sadece 2-3 mekandaki ve amaçları buralara bu paraları verenler gelsin mantalitesindeki işletmeler hariç Bodrum’da fahiş fiyattan söz edilemez. Bugün İstanbul ve Ankara’da fiyatlar hangi aralıkta ise Bodrum’da da farklı değil. 100-200 TL aralığında lahmacun da yersiniz döner ekmek de. Çok fazla sayıda mekanda bütçenize uygun yemekte yersiniz, geceliği 1.500.- ile 2.500.- tl arasında herşey dahil otelde de konaklayabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında sizlerden ricam, sosyal medyada yer alan yalan yanlış haberlere aldanmayın. Yunan adaları safsatasına inanıp kapıdan dönme rezilliği yaşamayın. Bodrum hepimizin. Her sezon ortaya çıkan Bodrum’u karalama lobisine prim vermeyin. Bodrum turizmini korumak ülke çıkarlarını korumakla eşdeğerdir.
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2024 - Çarşamba

BODRUM’U KARALAMA LOBİSİNE PRİM VERMEYELİM

Sevgili okurlar değerli turizm dostları. Hep beraber sezona umutla başladık turizmde bu seneki hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimiz ümidi mutluluk verici olmasına rağmen maalesef bazı olumsuz gelişmeler birazda olsa tereddütler oluşturdu kafamızda.

Öncelikle Almanya’nın en önemli acentelerinden FTI ‘ın iflas etmesi turizme önemli bir darbe vurdu. Bu acentanın ileriye dönük rezervasyonları iptal oldu. Bu kaybı telafi etmek kolay olmayacak. Almanya’da yaşanan bu sıkıntının yanı sıra  Rusya’da artan ekonomik sıkıntıda bizlere müşteri kaybettirecektir. Özellikle Rusya’da kamu çalışanlarının maaşlarının yarıya düşürülerek azaltılması bu ülkedeki ekonomik sıkıntının en büyük göstergesi. Tabi Ukrayna savaşı Rusya ekonomisine büyük darbe vurdu. Bu gelişmelerde Rusya’dan beklenen turist sayısına ulaşmamızı engelleyebilir.

Hepimizin bildiği gibi Almanya ve Rusya’dan gelen turistlerin büyük çoğunluğu Antalya’da konaklıyor. Antalya beklenmedik turist kaybı yaşadığı zaman kayıplarını iç pazarla telafi etmek isteyecektir. Bodrum gibi iç Pazar ağırlıklı müşteriye hitab eden destinasyonlar bu durumda müşteri kaybı yaşayacaktır. Özellikle yönetici arkadaşlarımız bu sorunlara karşı gerek satış pazarlama gerekse maliyet politikalarını iyi revize etmelidir.

Şimdilerde Bodrum turizmine birde Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ile önemli bir darbe vuruldu. Özellikle sosyal medyada yer alan şişirme haberler, Yunan adalarında şu kadar ucuz, şu kadar bol porsiyon, şöyle iyi hizmet… vb gibi yönlendirmeler etkili olmaya devam ediyor. Bunun yanısıra Bodrum’da yok lahmacun 1.000 tl, adisyonlarda milyonluk hesaplar, otellerde fahiş fiyat yalanları ile Bodrum turizmini kötüleme yarışı.

Her ortamda her platformda aynı gerçeği vurguluyorum. Bodrum’da herkese, her keseye uygun tatil seçenekleri var. Sadece 2-3 mekandaki ve amaçları buralara bu paraları verenler gelsin mantalitesindeki işletmeler hariç Bodrum’da fahiş fiyattan söz edilemez. Bugün İstanbul ve Ankara’da fiyatlar hangi aralıkta ise Bodrum’da da farklı değil. 100-200 TL aralığında lahmacun da yersiniz döner ekmek de. Çok fazla sayıda mekanda bütçenize uygun yemekte yersiniz, geceliği 1.500.- ile 2.500.- tl arasında herşey dahil otelde de konaklayabilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında sizlerden ricam, sosyal medyada yer alan yalan yanlış haberlere aldanmayın. Yunan adaları safsatasına inanıp kapıdan dönme rezilliği yaşamayın. Bodrum hepimizin. Her sezon ortaya çıkan Bodrum’u karalama lobisine prim vermeyin. Bodrum turizmini korumak ülke çıkarlarını korumakla eşdeğerdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
OKTAY
(20.06.2024 10:12 - #799)
Maalesef safsata degil.Bodrum'da bu kadar dengesizlik olamaz.olmamali.Herseyin bir standartı olmalı denetim yok maalesef.2 adet hamburger bayramda tanesi 450 tl yanında iki meşrubat ile 800-900 tl..arac çekicisi 500 tl alırken bayramda 1500 tl. alıyor.Bodrum kalabalık evet ama kuru kalabalik her kez yazdığında kalıyor.Pahalilik, işsizlik,kalifiyesizlik,denetimsizlik bunlara çare bulunmalı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.