Alp ARBAK
Köşe Yazarı
Alp ARBAK
 

MUĞLA VALİSİ VE BODRUM KAYMAKAMI’NA AÇIK MEKTUP!

Sayın Valim İdris Akbıyık ve Sayın Kaymakamım Mustafa Çit, Bu mektubu size Bodrum’da trafikte eziyet ve acı çeken on binlerce vatandaşımız adına yazıyorum. Bildiğiniz gibi Bodrum bir çok konuda maalesef çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların en önde gelenlerinden biri; çekilen trafik eziyetidir. Bodrum maalesef son yıllarda bu çileyi 12 ay boyunca çekmektedir. Bunun sebeplerinden biri artan nüfus yoğunluğu kadar, plansız sinyalizasyon, yanlış planlanmış kavşak ve yollardır. Özellikle yapımına bu yıl hız verilen Ortakent Yalıkavak yolu, genel olarak Bodrum trafiğini rahatlatacağına, daha çok tıkanmasına yol açmaktadır. Daha önce Alışveriş Merkezi ve marketten çıkıp Yalıkavak yoluna gitmek isteyen araçlar için bir ara yol mevcutken, Yalıkavak yolu yapımı ve o yerde bulunan hastane inşaatıyla birlikte ara yol trafiğe kapatılmıştır. Zaten yeterli olmayan akıllı kavşakta ki kargaşayla birlikte araç kuyrukları kilometrelerce uzamakta ve günün her saati bu yol tıkanmaktadır. Yine Yokuşbaşı’ndan Turgutreis’e kadar olan ana arterde akıllı kavşakların yanı sıra, bir çok trafik ışığı mevcuttur. Bu ışıkların akan trafiğe göre planlanması elzem haline gelmiştir. Biz vatandaşların beklentisi; yoğun saatlerde kavşak ve ışıklarda trafik polislerinin trafiği düzenlemesi ve trafiği akar hale getirmesidir. Zira ana arterde kırmızı yanarken, yan yollara yanan yeşil ışığa rağmen bu yolların çoğunda yok denecek kadar az araç geçişi olduğu gözlenmektedir. Bu durum ana arterin sürekli sıkışmasına yol açmaktadır. Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, Devletimizin yaptığı yatırımlar hiç kuşkusuz vatandaşımızın rahatı içindir. Ancak Bodrum’da şu ana kadar bu yatırımların hayata geçmesi, bırakın rahatlamayı, daha çok sorunun birikmesine yol açmaktadır. Sizlere arz ettiğim konuyla ilgili çalışmalar yaptığınızı biliyorum. Ancak bugüne kadar çözülemeyen bahse konu trafik sorunu, zaten zor günler yaşayan Bodrum’a çok ciddi darbe vurmaktadır. Sizlerden ricamız; bu konunun çözümü için Karayolları ile yaptığınız çalışmaların hızlanması ve Bodrum’un trafik kargaşasını rahatlatmanızdır. Eminim ki bu durumdan sizlerde en az bizler kadar memnun değilsiniz. Ancak maalesef Bodrum’da yaşayan bizler, artık trafik yüzünden eziyetle birlikte acı da çekmeye başladık. Konuya hassasiyetle yaklaşacağınızı biliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Saygılarımla, Alp Arbak
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2024 - Pazartesi

MUĞLA VALİSİ VE BODRUM KAYMAKAMI’NA AÇIK MEKTUP!

Sayın Valim İdris Akbıyık ve Sayın Kaymakamım Mustafa Çit,

Bu mektubu size Bodrum’da trafikte eziyet ve acı çeken on binlerce vatandaşımız adına yazıyorum.

Bildiğiniz gibi Bodrum bir çok konuda maalesef çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların en önde gelenlerinden biri; çekilen trafik eziyetidir. Bodrum maalesef son yıllarda bu çileyi 12 ay boyunca çekmektedir.

Bunun sebeplerinden biri artan nüfus yoğunluğu kadar, plansız sinyalizasyon, yanlış planlanmış kavşak ve yollardır. Özellikle yapımına bu yıl hız verilen Ortakent Yalıkavak yolu, genel olarak Bodrum trafiğini rahatlatacağına, daha çok tıkanmasına yol açmaktadır.

Daha önce Alışveriş Merkezi ve marketten çıkıp Yalıkavak yoluna gitmek isteyen araçlar için bir ara yol mevcutken, Yalıkavak yolu yapımı ve o yerde bulunan hastane inşaatıyla birlikte ara yol trafiğe kapatılmıştır. Zaten yeterli olmayan akıllı kavşakta ki kargaşayla birlikte araç kuyrukları kilometrelerce uzamakta ve günün her saati bu yol tıkanmaktadır.

Yine Yokuşbaşı’ndan Turgutreis’e kadar olan ana arterde akıllı kavşakların yanı sıra, bir çok trafik ışığı mevcuttur. Bu ışıkların akan trafiğe göre planlanması elzem haline gelmiştir.

Biz vatandaşların beklentisi; yoğun saatlerde kavşak ve ışıklarda trafik polislerinin trafiği düzenlemesi ve trafiği akar hale getirmesidir. Zira ana arterde kırmızı yanarken, yan yollara yanan yeşil ışığa rağmen bu yolların çoğunda yok denecek kadar az araç geçişi olduğu gözlenmektedir. Bu durum ana arterin sürekli sıkışmasına yol açmaktadır.

Sayın Valim, Sayın Kaymakamım,

Devletimizin yaptığı yatırımlar hiç kuşkusuz vatandaşımızın rahatı içindir. Ancak Bodrum’da şu ana kadar bu yatırımların hayata geçmesi, bırakın rahatlamayı, daha çok sorunun birikmesine yol açmaktadır.

Sizlere arz ettiğim konuyla ilgili çalışmalar yaptığınızı biliyorum. Ancak bugüne kadar çözülemeyen bahse konu trafik sorunu, zaten zor günler yaşayan Bodrum’a çok ciddi darbe vurmaktadır.

Sizlerden ricamız; bu konunun çözümü için Karayolları ile yaptığınız çalışmaların hızlanması ve Bodrum’un trafik kargaşasını rahatlatmanızdır.

Eminim ki bu durumdan sizlerde en az bizler kadar memnun değilsiniz. Ancak maalesef Bodrum’da yaşayan bizler, artık trafik yüzünden eziyetle birlikte acı da çekmeye başladık.

Konuya hassasiyetle yaklaşacağınızı biliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Saygılarımla,

Alp Arbak

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.