ÖZEL ÇOCUKLARIN KANATSIZ MELEKLERİ

06.06.2024 - 12:28, Güncelleme: 06.06.2024 - 12:28
 

ÖZEL ÇOCUKLARIN KANATSIZ MELEKLERİ

Bodrum’da otizm, down sendromlu ve öğrenme güçlüğü yaşayan özel çocukları 2017’den beri eğiten merkez, bu işi devlet desteğiyle ve büyük bir sevgiyle gerçekleştiriyor.
Kadriye Kılınç ve Hamide Kılınç’ın 2017’den beri hizmet verdiği, 2019’da işletmesini devraldığı Özel Ege Kültür Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, normal şekilde okula giden down sendromlu, otizmli ve öğrenci güçlüğü çeken öğrencilere, tamamen devlet destek veriyor. 50 öğrenciye 6 öğretmen, 1 psikolog ve müdürle hizmet veren Rehabilitasyon Merkezi, bu öğrencilerin servislerini de kendi bünyesinde karşılıyor. Haftanın 5 günü, 2 saat ve 3 saatlik gruplarla eğitim gören öğrenciler, bu gruplarda Türkçe, matematik ve sosyal hayat derslerine takviye alıyor. Okulda eğitimlerine devam eden öğrencilere okul sonrası ve tatil günlerinde eğitim katkısı veren merkez, Bodrum Devlet Hastanesi’nden alınacak sağlık raporu ve Gündoğan’dan alınacak RAM adı verilen eğitim raporuyla öğrencileri kabul ediyor. ÖĞRENCİLER KAPIDAN ALINIP KAPIYA BIRAKILIYOR İşlerini büyük bir sevgiyle yaptıklarını belirten kurucular Kadriye Kılınç ve Hamide Kılınç; “Özel Ege Kültür Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi olarak öğrencilerimiz ve eğitimcilerimizle çok güzel bir aile ortamımız var. Öğrencilerimiz bizle olmaktan çok keyif alıyorlar. Bizde tüm ekip olarak çocuklarımıza bir nebzede olsa faydalı olabiliyorsak en büyük mutluluğumuz bu oluyor. Okul sonrasında eğitimlerine destek olduğumuz öğrencilerimizin bu eğitimlerini tamamen devlet desteğiyle yapıyor, ailelerden herhangi bir talepte bulunmuyoruz. Öğrencilerimizi evlerinden servisle alıp, yine evlerine bırakıyoruz. Servis hizmetini de ücretsiz veriyoruz. Merkezimiz 120 öğrenci kapasiteli ve yaz kış hizmet veriyor. Biz bu çocuklarımıza destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ailelere de çağrıda bulunuyor ve gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edebileceklerini söylüyoruz” dediler. Bodrum Özel Ege Kültür Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Bodrum merkezde, eski devlet hastanesi yakını, Türkkuyusu, Lapa Çavuş Sk. No:22 D:1 adresinde bulunuyor. Program ve daha detaylı bilgi için (0539) 389 80 02 numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtildi.
Bodrum’da otizm, down sendromlu ve öğrenme güçlüğü yaşayan özel çocukları 2017’den beri eğiten merkez, bu işi devlet desteğiyle ve büyük bir sevgiyle gerçekleştiriyor.

Kadriye Kılınç ve Hamide Kılınç’ın 2017’den beri hizmet verdiği, 2019’da işletmesini devraldığı Özel Ege Kültür Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, normal şekilde okula giden down sendromlu, otizmli ve öğrenci güçlüğü çeken öğrencilere, tamamen devlet destek veriyor. 50 öğrenciye 6 öğretmen, 1 psikolog ve müdürle hizmet veren Rehabilitasyon Merkezi, bu öğrencilerin servislerini de kendi bünyesinde karşılıyor. Haftanın 5 günü, 2 saat ve 3 saatlik gruplarla eğitim gören öğrenciler, bu gruplarda Türkçe, matematik ve sosyal hayat derslerine takviye alıyor.

Okulda eğitimlerine devam eden öğrencilere okul sonrası ve tatil günlerinde eğitim katkısı veren merkez, Bodrum Devlet Hastanesi’nden alınacak sağlık raporu ve Gündoğan’dan alınacak RAM adı verilen eğitim raporuyla öğrencileri kabul ediyor.

ÖĞRENCİLER KAPIDAN ALINIP KAPIYA BIRAKILIYOR

İşlerini büyük bir sevgiyle yaptıklarını belirten kurucular Kadriye Kılınç ve Hamide Kılınç; “Özel Ege Kültür Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi olarak öğrencilerimiz ve eğitimcilerimizle çok güzel bir aile ortamımız var. Öğrencilerimiz bizle olmaktan çok keyif alıyorlar. Bizde tüm ekip olarak çocuklarımıza bir nebzede olsa faydalı olabiliyorsak en büyük mutluluğumuz bu oluyor. Okul sonrasında eğitimlerine destek olduğumuz öğrencilerimizin bu eğitimlerini tamamen devlet desteğiyle yapıyor, ailelerden herhangi bir talepte bulunmuyoruz. Öğrencilerimizi evlerinden servisle alıp, yine evlerine bırakıyoruz. Servis hizmetini de ücretsiz veriyoruz. Merkezimiz 120 öğrenci kapasiteli ve yaz kış hizmet veriyor. Biz bu çocuklarımıza destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ailelere de çağrıda bulunuyor ve gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edebileceklerini söylüyoruz” dediler.

Bodrum Özel Ege Kültür Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Bodrum merkezde, eski devlet hastanesi yakını, Türkkuyusu, Lapa Çavuş Sk. No:22 D:1 adresinde bulunuyor. Program ve daha detaylı bilgi için (0539) 389 80 02 numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.