Bodrum Leros dostluk köprüsü

TURİZM 14.06.2024 - 11:11, Güncelleme: 14.06.2024 - 11:11
 

Bodrum Leros dostluk köprüsü

Bodrum’dan Yunanistan'ın Leros Adası'na İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ilk seferini gerçekleştirdi. Sefere TÜRSAB Bodrum Başkanı ve Bodrumlu seyahat acentaları da katıldı.
Turgutreis’deki gümrük alanından hareket eden İDO'nun "Marmara" isimli gemisi, 150 yolcu ile Leros'a ulaştı. Haftanın 3 günü sabah gidiş ve akşam dönüş olarak planlanan seferlerin ilkinde, adaya giden yolcular, belediye yetkililerinin de katıldığı törenle karşılandı. Bazı yolcuların "kapıda vize" uygulaması ile geçiş yaptığı Leros'ta, misafirlere pasaport kontrolünün ardından çeşitli ikram ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Karşılamada Leros Belediye Başkanı, Turizm Başkanı ve Yunan turizmciler de yer aldı. İlk sefere TÜRSAB Bodrum Başkanı Mustafa Demir, ailesi, Bodrumlu seyahat acentaları katıldı. Mustafa Demir yaptığı açıklamada, İDO’nun ilk seferinin her iki yakayı birbirne daha da yakınlaştıracağını söyleyerek; “acentalarımızla birlikte ilk sefere eşlik ediyoruz. Kapıda vize uygulamasıyla Bodrum’dan Yunan adalarına gidiş kolaylaştı. Vatandaşlarımız bu kolaylıktan yoğun şekilde yararlanıyor. Bizde bugün kapıda vizeyle geldik. Her iki ülkenin halkı aslında birbirlerine çok yakın. İki ülke vatandaşları her fırsatta birbirlerini ziyaret edip, turizme katkı sağlıyor. Hem kapı vizesi kolaylığı, hem de İDO’nun seferleri sayesinde turizmde karşılıklı olarak çok daha fazla işbirliği olanağı olacak, dostluğumuz daha da pekişecek” dedi. Kirazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tecrübelerini Ege Denizi'nde de karşılıklı kıyılarda geliştirmek için haftada üç gün Leros'a seferlerini başlattıklarını söyledi. Haftanın iki günü Kalimnos, iki günü de Patmos olmak üzere Turgutreis'ten seferler düzenleyeceklerini belirten Kirazoğlu, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Ticaretin, karşılıklı dostluk ilişkilerinin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Marmara Denizi'ndeki tecrübemizi, yolcularımıza yaşattığımız memnuniyeti inşallah Ege Denizi'nde de yaşatmayı arzu ediyoruz." dedi. Geziye katılan TÜRSAB Başkanı Mustafa Demir’in genç oğlu Cesur Mehmet Demir de, Yunan adalarına kolaylıkla geçebilmenin çok güzel olduğunu, bu sayede her iki ülkenin ortak değerlerini keşfetme fırsatı yakaladığını, bu seyahatten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Otelciler ve seyahat acenteleri yetkililerinin de yer aldığı yolculukta, ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaretin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. İDO Satın Alma Müdürü Abdullah Kirazoğlu, yolcular arasındaki şarkıcı Fedon ile alandaki müziğe eşlik edip kısa süre oynadı. Yolcular, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek çarşıda alışveriş yaptı.
Bodrum’dan Yunanistan'ın Leros Adası'na İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ilk seferini gerçekleştirdi. Sefere TÜRSAB Bodrum Başkanı ve Bodrumlu seyahat acentaları da katıldı.

Turgutreis’deki gümrük alanından hareket eden İDO'nun "Marmara" isimli gemisi, 150 yolcu ile Leros'a ulaştı.

Haftanın 3 günü sabah gidiş ve akşam dönüş olarak planlanan seferlerin ilkinde, adaya giden yolcular, belediye yetkililerinin de katıldığı törenle karşılandı. Bazı yolcuların "kapıda vize" uygulaması ile geçiş yaptığı Leros'ta, misafirlere pasaport kontrolünün ardından çeşitli ikram ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Karşılamada Leros Belediye Başkanı, Turizm Başkanı ve Yunan turizmciler de yer aldı.

İlk sefere TÜRSAB Bodrum Başkanı Mustafa Demir, ailesi, Bodrumlu seyahat acentaları katıldı. Mustafa Demir yaptığı açıklamada, İDO’nun ilk seferinin her iki yakayı birbirne daha da yakınlaştıracağını söyleyerek; “acentalarımızla birlikte ilk sefere eşlik ediyoruz. Kapıda vize uygulamasıyla Bodrum’dan Yunan adalarına gidiş kolaylaştı. Vatandaşlarımız bu kolaylıktan yoğun şekilde yararlanıyor. Bizde bugün kapıda vizeyle geldik. Her iki ülkenin halkı aslında birbirlerine çok yakın. İki ülke vatandaşları her fırsatta birbirlerini ziyaret edip, turizme katkı sağlıyor. Hem kapı vizesi kolaylığı, hem de İDO’nun seferleri sayesinde turizmde karşılıklı olarak çok daha fazla işbirliği olanağı olacak, dostluğumuz daha da pekişecek” dedi.

Kirazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tecrübelerini Ege Denizi'nde de karşılıklı kıyılarda geliştirmek için haftada üç gün Leros'a seferlerini başlattıklarını söyledi.

Haftanın iki günü Kalimnos, iki günü de Patmos olmak üzere Turgutreis'ten seferler düzenleyeceklerini belirten Kirazoğlu, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Ticaretin, karşılıklı dostluk ilişkilerinin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Marmara Denizi'ndeki tecrübemizi, yolcularımıza yaşattığımız memnuniyeti inşallah Ege Denizi'nde de yaşatmayı arzu ediyoruz." dedi.

Geziye katılan TÜRSAB Başkanı Mustafa Demir’in genç oğlu Cesur Mehmet Demir de, Yunan adalarına kolaylıkla geçebilmenin çok güzel olduğunu, bu sayede her iki ülkenin ortak değerlerini keşfetme fırsatı yakaladığını, bu seyahatten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Otelciler ve seyahat acenteleri yetkililerinin de yer aldığı yolculukta, ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaretin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

İDO Satın Alma Müdürü Abdullah Kirazoğlu, yolcular arasındaki şarkıcı Fedon ile alandaki müziğe eşlik edip kısa süre oynadı.

Yolcular, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek çarşıda alışveriş yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.