Gazeteciye bir zorlama daha!

Pazar günü “Kıyılar Halkındır” eylemini takip eden gazetecilere yapılan saldırı gündemde sıcaklığını korurken, benzer bir haber de bugün Ortakent Yahşi sahilinde yaşandı. Sözcü Gazetesi Bodrum muhabiri, Anterhaber sitesi sahibi Yaşar Anter, bir beach club’ın denizinde meydana gelen renk değişikliğini görüntülerken, adının “Mesut” olduğu öğrenilen bir çalışanın tehdit ve engellemesine maruz kaldı. Yine aynı yerde bulunan kadınlarda Anter’e tepki gösterdi.

"DENİZİN İÇİNDEN ÇEKİM YAPIYORDUM"

Olayla ilgili Sahil Güvenliğin numune alıp inceleme başlattığını, Bodrum Gönüllüleri Derneği’nin de numune sonucu açıklanana kadar denize girilmemesi çağrısı yaptığını söyleyen Yaşar Anter; “bu duyumları aldıktan sonra olay yerine gittim. Denize girip, sadece denizdeki renk değişimini görüntüledim. Kesinlikle mekanı çekmedim. Ama tesisi çalışanı gelip; “burası özel arazi, burada çekim yapamazsın. O görüntüleri sil” diye tehdit etti. Yanında ki kadınlarda “Ahlaksız, burası özel mülkümüz, burada çekim yapamazsın. Çektiklerini sileceksin” diyerek tepki gösterdi. Bir haftada yaşadığımız ikinci engelleme. Halkın yararına yaptığımız gazetecilikte son zamanlarda biz gazetecilere yönelik yapılan bu tip saldırılar, bizi tedirgin ediyor. Ama biz mesleğimizi halkın yararına yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Bodrum olarak değerli meslektaşımız Yaşar Anter’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Gazetecilere yönelik son günlerde yaşanan saldırıları endişeyle takip ediyor ve önlem alınmasını bekliyoruz.

Son olarak da çok yüksek sesle; “ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ” diyoruz.