Çağdaş Bodrum’dan müthiş geri dönüş!

Son bölümde Ankaragücü sürekli top kayıpları yaparken Bodrum, Ahmet Fatih Cantitiz’in üçlükleri ile maçı çevirdi.

Üç sayı bölgesinden Bodrum 13/34, Ankaragücü 3/14 isabet buldu. Bodrum serbest atış kaçırmadı (10/10), Ankaragücü çizgiden 9 atış kaçırdı (11/20).

Ankaragücü çembere atak ederek 6-0’lık seriyle başladı, skor 10-3 olunca 4. dakikada Çağdaş Bodrum’un molası geldi. Bodrum üçlük dışında isabet bulamazken, Ankaragücü ilk periyodu 18-12 önde bitirdi.

Hücum ribaundlarını da toplayan Hadi Özdemir’in içeriden dışarıdan attığı sayılarla 10-2’lik seri yakalayan Bodrum ikinci çeyreğin 4. dakikasında 22-20 öne geçti. 8 üçlük isabeti bulan Bodrum, 1/5 ile üçlük atan Ankaragücü karşısında soyunma odasına 34-32 önde gitti.

Üçüncü çeyreğin başlarında Ankaragücü çok fazla serbest atış kaçırdı, 5. dakika 38-36 Bodrum üstünlüğü ile geçildi. Kenardan gelen Mithat Can Özalp savunmada, Hazer Avcı hücumda çok etkili olunca Ankaragücü 1 sayıya kadar öne geçip son periyoda 51-43 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin başlarında Ankaragücü farkı 15 sayıya (60-45) çıkardı. Meydana gelen gerilim sırasında Murat Kozan ikinci teknik faulünü alıp diskalifiye oldu. Gerginlik sonrası Bodrum baskısını artırıp çaldığı toplarla farkı eritmeye başladı, 59 saniye kala Ahmet Fatih Cantitiz’in üçlüğü ile 65-64 öne geçti. Karşılıklı top kayıpları sonucu iki takım da son hücumlarda skor üretemedi ve maçın galibi Çağdaş Bodrum oldu.

Başantrenör Erhan Ernak, maç sonunda yaptığı açıklamada takımın gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sezonun ilk maçı ve tabii ki hedefimiz galibiyetti. Ancak maçın içinde planladığımız her şey istediğimiz gibi gitmedi. Rakibimiz çok iddialı ve güçlü bir kadroya sahip bir takım. Maalesef maç sırasında takım kaptanımız Hadi Özdemir’i sakatlık nedeniyle kaybettik, bu da oyun planımızı etkiledi. Ancak sezon başında bu takımın 40 dakika boyunca elinden gelenin en iyisini yapacağına dair size bir söz vermiştim. Bugün de büyük bir geri dönüşle, enerjimizle galibiyeti elde etmeyi başardık. Özellikle taraftarımıza canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Maçın her anında, önde de olsak, geride de olsak bizi 40 dakika boyunca desteklediler. Bu galibiyetin en büyük payı onlara ait. Taraftarımızın desteğiyle sahada elimizden geleni ortaya koyduk ve galibiyeti aldık’ dedi.

Öne çıkanlar…

Çağdaş Bodrum: Hadi Özdemir 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Fatih Cantitiz 15 sayı (5/8 üçlük), 7 ribaund, Murat Can Esen 13 sayı (3/4 üçlük), 6 ribaund

Ankaragücü: Brandon Young 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist, Deniz Kılıçlı 13 sayı, 5 ribaund, Hakan Yapar 14 sayı, 4 ribaund, 6 asist